Så gör du en visionboard

Jun 12, 2024

Att göra en visionboard är ett kraftfullt sätt att visualisera som hjälper dig att nå dina högsta drömmar. Här får du en beskrivning steg-för-steg om hur du gör och tips på saker att tänka på!

Ett bra sätt att nå framgång och att faktiskt uppnå sina drömmar är att ta fram en visionboard. I den här bloggartikeln med tillhörande video berättar jag varför du ska skapa en visonboard, hur stor kraft det är i en sån och hur du går tillväga för att göra en. Det är en väldigt rolig och kreativ skaparprocess!

 

 

Vad är en visionboard?

Men först av allt, vad är då en visionboard? Jo, det är en slags tavla där du samlar alla dina mål och önskningar. På boarden samlar du bilder, citat, texter och symboler för det du drömmer om och vill uppnå. Genom att göra en visionboard och sedan titta på den ofta visualiserar du dina drömmar till verklighet. Den hjälper dig att fokusera tankarna och känslorna på det du verkligen, verkligen vill uppnå. Varje dag!

 

Därför fungerar det

Med hjälp av en visionboard som du ser på flera gånger om dagen blir du ständigt medveten om vad du har dina tankar. Istället för att låta de yttre omständigheterna som bestämma vad du tänker på under dagen kontrollerar du det själv och styr mot det du har bestämt dig för.

Du skapar världen utifrån vad du vill ha. De positiva tankarna du får av din visionboard blir positiva känslor som sedan blir actions som tar dig till dina drömmar. När du börjar att visualisera ofta och regelbundet, kommer saker att falla på plats.

 

 

Steg för steg: Så gör du en visionboard

  1. Avsätt ordentligt med ostörd tid för det i kalendern. Räkna med att det tar ungefär en halv dag.
  2. Innan du ska göra din visionboard ska du börja med minst fem minuter meditation där du sitter i tystnad och försöker komma i kontakt med dig själv.
  3. Ta fram papper och penna och gör en lista över det du vill ha i livet.
  4. Leta efter bilder och citat som passar dina önskningar
  5. Skriv ut alla bilder.
  6. Lägg ut alla bilder framför dig och börja klippa och klistra ihop en vision.
  7. Skriv ut din viosonboard om du klippt och klistrat digitalt i till exempel Canva.com
  8. Sätt upp din visionboard där du ser den ofta under dagen

Klart! Kika på den här videon för att få varje steg mer utförligt beskrivet.

 

 

Tre tips när du gör en visionboard

Fastna inte i hur:et

Om du börjar tänka på hur du ska kunna uppnå dina mål i den här processen så gör du dig själv en stor otjänst. Vi vill ju tänka större än vad vi gjort tidigare och om du begränsar dig till sånt som du vet hur du ska göra redan, ja, då tänker du alldeles för litet. Ditt jobb är att bestämma var du vill och sträcka på ditt medvetande!

 

Hitta känslorna

När du funderar på vad du vill, i relationer, ditt jobb, ditt hem och med dig själv, så försök hitta känslan hur det känns när du uppnått det. Ju tydligare bilderna du väljer till din visionboard väcker en känsla hos dig, desto bättre! Det är när vi känner en känsla som vi visualiserar på riktigt.

 

Låt det bli rörigt

Var inte avskräckt om det blir rörigt medan du sätter ihop din visionboard, det är en del av processen! Det är meningen att det ska ta en stund och att du ska känna efter på bilderna och orden, testa hur de känns och hur det blir när du sätter ihop dem på olika sätt. Det är därför du ska låta det ta tid – till slut klarnar det.


Vill du ha en guide med exakt hur man gör? Gå in på alexandrabylund.se/visionboard så får du min guide på mailen!

ANMÄL DIG TILL MIN MEJLLISTA!

Vill du få inspiration och konkreta verktyg kring hur du ändrar gamla programmeringar för att nå framgång i din business, och framförallt — i ditt liv?

Få tips på hur du skiftar ditt mindset och kanske även då och då få en exklusiv inblick i mitt coachingprogram? Då borde du vara med på min maillista!

Signa upp dig genom att fylla i formuläret nedan.

Jag kommer inte att spamma dig!